Granaatappel - Rode bietensalade met walnoten en geitenkaas krop sla als bedje, met losgescheurde en gewassen bladeren 350 g gekookte rode bietjes, in blokjes gesneden (houd het sap achter) 1 granaatappel, doormidden gesneden en de pitjes eruit gelepeld 1/2 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel komijnpoeder 1/4 theelepel kaneel 1 dessertlepel oranjebloesemwater sap van 1/2 citroen 3 eetlepels olijfolie 1 dessertlepel honing sap van de gekookte bieten zout 2 handenvol walnoten 150 g verse geitenkaas, in blokjes gesneden Stukjes biet op de in een slakom geschikte blaadjes. Daarop de granaatappelpitten. Voor de dressing alle ingrediƫnten (op kaas en noten na) door elkaar mengen. Dressing over de salade gieten. Walnoten en blokjes geitenkaas er over strooien. Zet de salade in de koelkast en serveer koud. Smakelijk !
Granaatappel - Rode bietensalade met walnoten en geitenkaas
ReplyDeletekrop sla als bedje, met losgescheurde en gewassen bladeren
350 g gekookte rode bietjes, in blokjes gesneden (houd het sap achter)
1 granaatappel, doormidden gesneden en de pitjes eruit gelepeld
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel kaneel
1 dessertlepel oranjebloesemwater
sap van 1/2 citroen
3 eetlepels olijfolie
1 dessertlepel honing
sap van de gekookte bieten
zout
2 handenvol walnoten
150 g verse geitenkaas, in blokjes gesneden
Stukjes biet op de in een slakom geschikte blaadjes. Daarop de granaatappelpitten. Voor de dressing alle ingrediƫnten (op kaas en noten na) door elkaar mengen. Dressing over de salade gieten. Walnoten en blokjes geitenkaas er over strooien.
Zet de salade in de koelkast en serveer koud.
Smakelijk !
Dat klinkt prima voor mij, wanneer kan ik blijven eten? :)
ReplyDelete